Lentile corecte dupa diagnostic


lentile corecte dupa diagnostic

Oricine doreste sa opteze pentru lentilele de contact, au nevoie de acordul unui medic oftalmolog, indiferent ca este vorba despre lentilele de contact medicinale sau estetice. Lentilele de contact au nenumarate avantaje, insa utilizate incorect, pot sa strice vederea in loc sa o imbunatateasca.

Cum se poate achizitiona lentile de contact?

Pentru a cumpara lentile de contact, este nevoie de prescriptie medicala de la un specialist, iar pentru aceasta este nevoie de un consult medical, la oftalmologie. Nu conteaza daca nu vreti sa achizitionati decat lentile de contact estetice, consultul oftalmologic este necesar. De asemenea chiar si persoanele care deja poarta ochelari de vedere, trebuie sa ia parte la un consult de specialitate, pentru a purta lentilele corecte in viitor. Foarte important este ca nu se pot achizitiona lentile de contact cu prescriptie pentru ochelari.

De ce este necesar consultul oftalmologic?

  1. Lentilele de contact trebuie sa corecteze vederea si sa asigure o buna vedere.
  2. Trebuie sa se adapteze perfect, altfel poate sa provoace iritatii si purtarea lentilelor poate deveni disconfortabila.
  3. Este necesar alegerea materialului ideal, pentru a evita inflamatiile, inrosirea ochiilor, iritatiilor si lacrimarea.

Cand trebuie repetat consultul special?

Prescriptia primita de la medic, este valabil in general pentru un an. Pentru a evita problemele in viitor, este indicat repetarea consultului medical, deoarece starea ochilor se poate inrautatii foarte repede, chiar si intr-un an. In cazul in care lentilele alese prima oara nu sunt potrivite sau daca doriti sa faceti o schimbare in cazul lentilelor estetice, de asemenea este nevoie inca o data de diagnosticare.

Importanta prescriptiei de la specialistul oftalmolog

Prescriptia cu care se pot achizitiona lentilele de contact este foarte importanta, deoarece pe ea sunt trecute datele pentru lentilele corecte. Pe prescriptie sunt trecute urmatoarele date:

  • raza de curbura - gradul curburii interioare
  • diametrul - este distanta lentilei de la o margine la alta
  • dioptria cilindrica - numarul dioptriilor
  • ax - o sa fie mentionat la lentilele cilindrice, pentru indicarea orientarii a dioptriei
  • dioptria sferica - cantitatea dioptriei care corecteaza vederea

In cazul lentilelor de contact trebuie mentionat si culoarea, precum si modelul optim. Randurile de mai sus demonstreaza ca indiferent de nenumaratele avantaje pe care il au lentilele de contact, daca nu sunt alese corespunzator, vor fi periculoase pentru sanatatea ochilor si riscati sa cauzati probleme pentru ochii dumneavoastra.


Citește șiProducatori de lentile


lentile de contact alcon
lentile de contact bausch&lomb
lentile de contact cooper vision
lentile de contact johnson&johnson