Lentile de contact colorate pentru purtătorii care nu au nevoie de dioptrii


lentile de contact colorate pentru purtătorii care nu au nevoie de dioptrii

Lentilele de contact colorate prezintă o particularitate deosebită față de celelalte tipuri de lentile. Ele ajută la schimbarea rapidă a coloritului ochilor, oferind, într-un timp foarte scurt, o nuanță naturală irezistibilă, încă de la prima privire asupra ochilor. Lentilele de contact colorate suprind și prin faptul că sunt singurele tipuri de accesorii medicale oftalmologice care pot fi întrebuințate de către orice persoana care are își dorește, pur și simplu, să realizeze o transformare senzațională de look cu ocazia evenimentelor de sărbatoare de la sfârșit de an, cum ar fi Revelionul sau ziua de Crăciun. Concret, poți să selectezi un set de lentile de contact colorate, chiar dacă nu ai nevoie de corecție optică ca urmare a diagnosticării cu o formă mai ușoară sau mai serveră a vreunei afecțiuni oculare.

5 argumente pentru a opta pentru o pereche de lentile de contact colorate

Lentilele de contact colorate asigură o transformare irezistibilă a culorii ochilor încă din primele momente. Lentile de contact colorate aduc cu sine un înalt salt tehnologic prin fabricarea acestora din materiale pe bază de silicon hidrogel. Acest material inovator reduce riscurile de hipoxie și împiedică orice contact între pleoapa și culoarea imprimată pe lentilă.

Specialiștii oftalmologi sunt de părere că, spre deosebire de o lentilă colorată convențională, care are imprimată culoarea doar pe suprafața lentilei, culoarea în cazul lentilelor fabricate din silicon hidrogel este încorporată în materialul lentilei, pe ambele fețe, fiind protejată la contactul cu pleoapa de plasmă. În aceste condiții, este lesne de înțeles că materialul din silicon-hidrogel asigură, în primul rând, un grad de hidratare corespunzător. În al doilea rând, materialul este prietenos cu ochii, garantând sănătatea vizuală pe termen îndelungat.

Lentilele de contact colorate, precum Air Optix Colors sau sau AquaView Color au un conținut de apă de 33% până la 67%. Prin urmare, acest material este tratat pentru a împiedica depozitarea firelor de praf și a microorganismelor. Mai mult decât atât, materialul folosit la fabricarea acestor modele de lentile de contact colorate permite un nivel mai crescut de oxigen să pătrundă în cornee, prin comparație cu lentilele de contact convenționale. Asta înseamnă un risc tot mai mic de a te confrunta cu simptome neplăcute precum uscăciunea sau iritația ochilor, cu ochii umflați sau obosiți.

Cum alegi lentilele de contact decorative în funcție de eveniment?

Atunci când alegi să iei parte la un eveniment, indiferent de natura sa, fie că ar fi Halloween, Crăciunul sau seara de Revelion, nu lasa lucrurile în ceea ce privește alegerea tipului de lentile de contact colorate pe care urmează să le porți pe ultima sută de metri. Trebuie să reții faptul că, chiar dacă au sau nu dioptrii, lentilele decorative sunt, în fond, niște dispozitive medicale.

Prin urmare, ele nu sunt universale, fiind realizate pe dimensiuni. Principalii lor parametri sunt raza de curbura și diametrul lentilei. Deși materialele din care sunt confecționate au evoluat foarte mult în ultimii ani, se recomandă în continuare un consult în urma căruia îți sunt prescrise lentilele care se potrivesc dimensiunilor propriilor tăi ochi. În general, mărimea lentilelor cosmetice este standard: raza de curbură este de 8.6 mm, iar diametrul este de 14 mm. Compoziția este esențială pentru a determina calitatea lentilelor. Cu cât procentul de apă este mai mare, cu atât ochii vor avea parte de mai mult oxigen.

O prescripție de la medicul oftalmolog pentru lentile de contact colorate ar rezolva posibilele riscuri care ar putea apărea, și anume producerea unor zgârieturi la nivelul corneei, contractarea unor posibile infecții oculare și chiar, mai grav, pierderea vederii. Lentilele de contact cosmetice nu sunt la fel de evoluate precum cele cu dioptrii. De aceea, o simplă vizită la oftalmolog te-ar putea ajuta să iei cea mai bună decizie în ceea ce privește tipul de lentilă care ți se potrivește.

Tipuri de lentile de contact colorate care se pot purta

În funcție de natura evenimentului la care iei parte, poți opta pentru un anumit model de lentile cosmetice. De exemplu, poți alege o pereche de lentile de contact colorate custumizate, care sunt personalizate după propriile idei. Chiar dacă pot fi mult mai scumpe și mai greu de obținut, însă, cu puțin efort, vei avea parte de o calitate superioara a ceea ce există pe piață.

Un al doilea tip de lentile cosmetice sunt lentilele scleră, care nu acoperă doar irisul, ci întregul ochi. Sunt mai dificil de inserat pe ochi, dar și periculos de purtat pe perioade mai mari de câteva ore. De aceea, consultul oftalmologic este obligatoriu înainte de a le purta. Le poți alege atât pentru Halloween, cât și pentru noaptea de Revelion.mLentilele colorate pot fi purtate atât la petreceri, cât și zi de zi, dacă sunt verificate, în prealabil, de un medic oftalmolog. Gama culorilor variază de la albastru, verde sau căprui, până la culori mai puțin obișnuite, cum ar fi cele mov.


Citește șiProducatori de lentile


lentile de contact alcon
lentile de contact bausch&lomb
lentile de contact cooper vision
lentile de contact johnson&johnson