Care sunt cele mai frecvente afecțiuni medicale oftalmologice și cele mai indicate tipuri de lentile de contact destinate corecției acestora?


frecvente afecțiuni medicale oftalmologice

Afecțiunile oftalmologice ocupă, pe zi ce trece, o pondere tot mai mare în rândul afecțiunilor legate de sănătatea publică a societății moderne. Solicitarea în exces a ochilor, dar și problemele de natură ereditară par să se numere printre factorii declanșatori ai problemelor de vedere. Majoritatea pacienților încep mai întâi cu probleme minore pe care le semnalează, printre acestea remarcându-se, iritațiile, senzațiile de uscăciune, inflamație și durere a ochilor. Până aici, nu ar fi nimic deosebit, cu toții le-am putea considera drept niște banale probleme curente, fără să ne dăm seama de repercusiunile acestora.

Cele mai frecvente afecțiuni oculare: scurtă trecere în revistă

Cu timpul însă, ochii noștri au de suferit, treptat, acuitatea vizuală scade în așa măsură, încât imaginile poziționate fie la apropiere, fie la depărtare, ne apar blurate. Să nu mai vorbim că aproximativ 40% dintre tineri se confruntă, încă din primii ani de școală cu probleme legate de focalizarea defectoasă. Astigmatismul, cauzat de deformarea corneei, care capată forma unei mingi de rugby, este frecvent întânit la aceasta vârstă.

Iar, pe măsură ce înaintăm în vârstă, scăderea capacității de acomodare a ochiului uman devine tot mai evidentă. După 40 de ani, se spune că fiecare dintre noi avem nevoie de o pereche de ochelari pentru a putea citi, a coase sau a vizualiza obiectele situate la o distanță mai mică de 30 de cm. Totul debutează lent, atunci când remarcăm că nu mai putem citi corect și avem tendința de a depărta cartea sau caietul pentru a observa mai clar literele.

Cauzele afecțiunilor oculare

Problemele ochiului, precum vederea încețoșată, greutatea vizuală pe timp de noapte sau petele, pot fi inofensive sau pot semnala boli serioase. Majoritatea afecțiunilor pot fi corectate cu ajutorul ochelarilor sau a interventiilor chirurgicale, dar există anumite cazuri în care lipsa unui control medical și a unor teste amanunțite poate provoca pierderea completa a vederii.

Probleme vizuale își găsesc originea încă din copilărie. Copiii se pot naşte cu afecţiuni oculare sau le pot dobândi în primii ani de viaţă. De aceea, vizita la mediul oftalmolog este foarte importantă, iar primele controale medicale trebuie efectuate în cadrul unui departament de oftalmologie pediatrică, acolo unde există aparatura adecvată şi o echipă medicală cu pregătire specială.

De obicei, ajungem la medicul oftalmolog atunci când ni se sparg ochelarii și avem nevoie de unii noi sau când ne deranjează o infecție oculară. Să nu uităm, totuși, că multe boli oculare sunt "silențioase" sau asimptomatice. Pentru a preveni durerile de cap, tulburările de vedere, glaucomul, cataracta, indicat ar fi să includem pe lista controalelor periodice un consult oftalmologic.

Miopia

Ca afecțiune oftalmologică, miopia are factori de risc strâns legați de istoria medicală a familiei, dar și de lecturile prelungite. În acest caz, pacientul va resimți probleme la citit, condus, în timpul privitului la televizor sau cu ocazia practicării unui sport. Vederea încețoșată și oboseala ochilor sunt principalele simptome care însoțesc miopia ca defect de vedere.

De reținut este următorul aspect, și anume că miopia nu trece de la sine fără corecție optică. Odată instalată, medicul va prescrie ochelari de vedere cu lentile divergente sau lentile de contact asferice, cu dioptrii cu ”-”. În funcție de specificul activității zilnice, se poate recurge la lentile de contact de unică folosință, lentile de contact bi-lunare sau lentile de contact lunare.

Lentilele de contact PureVision 2 HD sunt cele mai des utilizate de către oftalmologi. Ele fac parte din categoria de lentile de contact lunare, care pot fi întrebuințate pentru o perioadă de 30 de zile. Acestea facilitează o vedere la nivel high definition, o claritate impecabila a imaginii. PureVision 2 HD se remarcă, așadar, prin tehnologia High Definition Optics, prin intermediul căreia sunt corectate rapid anomaliile sferice!

Astigmatismul-o afecțiune care le dă de furcă tinerilor!

Dintre toate afecțiunile oftalmologice, astigmatismul creează, poate, cele mai mari dureri de cap tinerilor. În cazul diagnosticării cu această afecțiune, persoanele au probleme atât cu vederea de aproape, cât și cu cea de la distanță. Astigmatismul se produce în cazul unei cornei diforme, deoarece razele de lumină sunt împrăștiate în diferite puncte de pe retină.

Lentilele de contact torice sunt o opțiune vizibilă pentru corecția astigmatismului pentru pacienții care nu doresc înlocuirea zilnică a accesoriilor oftalmologice. PureVision 2HD for Astigmatism aduce vedere la un alt nivel. Acestea sunt recomandate a fi purtate zilnic, timp de o lună, pe durata întregii zile. Seara se îndepărtează, se curăță și se păstrează în recipient speciale, în soluție multifuncțională! Ele sunt recomandate în special persoanelor care petrec mult timp în fața calculatorului.

Presbiopia - o afecțiune inevitabilă după 40 de ani!

Presbiopia este produsă de capacitatea deficitară de acomodare a ochiului, fiind o afecțiune ocular fecvent întânită după 40 de ani. Dată fiind înaintarea în vârstă, am putea spune că este o afecțiune inevitabilă. Ochii devin mai puțin flexibili și nu își pot schimba forma pentru a se focaliza pe obiectele situate în depărtare. Ca tehnică de corecție optică, presbiopia se poate corecta cu ochelari de vedere sau lentile de contact multifocale, denumite și lentile de contact progresive. Aceste tipuri de lentile corectează atât vederea la distanță, cât și pe cea de aproape, asigurând o tranziție lină și eficientă între acestea, fără a dăuna sănătății ochiului.

PureVision 2 HD for Presbyopia este o gamă de lentile lunare recomamdate persoanelor care au probleme cu capacitatea de acomodare a ochilor. Ele echilibrează vederea binoculară, asigură o tranziție progresivă între zona cu vedere la distanță și zona pozitivă, cea pentru vederea la aproape și permit o acomodare rapidă a ochilor. Au un conținut de apă de 36%, ceea ce le facilitează o permeabilitate excelentă a oxigenului. Au o rază de curbură de 8.6 cm!



În concluzie, cu un set de lentile de contact potrivite, se poate scăpa, în cel mai scurt timp, de probleme adiționale afecțiunilor oculare curente.


Sursa de informații:


Citește și



Producatori de lentile


lentile de contact alcon
lentile de contact bausch&lomb
lentile de contact cooper vision
lentile de contact johnson&johnson